مضرات سرکه سیب برای کبد چیست؟ با مصرف بیش از اندازه ی این ماده، عدم دفع سموم از بدن انجام می پذیرد. همچنین در برخی از مواقع افزایش اشتها و در نتیجه افزایش وزن را نیز در بر خواهد داشت. همانطور که می دانید سرکه سیب از خواص و مزایای بسیار زیادی برخوردار است. این در حالی است که گاها می تواند مضرات مختلفی را نیز در بر داشته باشد. مضرات این ماده ی خوراکی زمانی مشخص می گردد که در استفاده از آن تفریط شود.
یکی از مضرات سرکه سیب برای کبد، وجود تداخل های دارویی است. اغلب داروهایی برای درمان کبد چرب و یا بیماری های مرتبط به آن (مانند دیابت و …) تجویز می شوند که با مصرف سرکه سیب تداخل دارند. بنابراین می توانند تاثیر مخربی بر روی بدن افراد داشته باشند. لذا بهتر است قبل از مصرف این ماده، از مشاوره های پزشکی استفاده کنید.
شناخت مضرات سرکه سیب برای کبد
قطعا انتخاب سرکه سیب برای درمان کبد چرب، راه کلیدی و طلایی نیست. در برخی از افراد استفاده از سرکه سیب نه تنها تاثیر مثبتی بر روی درمان بیماری ندارد، بلکه می تواند مسبب بروز بسیاری از بیماری های مختلف نیز گردد. بهترین و کلیدی ترین راهکار در این زمینه، استفاده از مشاوره های پزشکی و شناخت دقیق بدن و تاثیرگذاری سرکه سیب است. مصرف ایمن این ماده، علاوه بر کاهش عوارض جانبی می تواند در بر دارنده ی فواید بسیار زیادی نیز باشد. برای شناخت مضرات و بررسی عملکرد سرکه سیب بر روی بدن، پیشنهاد می کنیم که با ما همراه شوید.
تاخیر در تخلیه معده از مضرات سرکه سیب
یکی از مضرات سرکه سیب برای کبد، مربوط به عملکرد آن بر روی تخلیه غذا از معده خواهد بود.. همانطور که می دانید ارتباط تنگاتنگی بین سیستم گوارش و کبد، وجود دارد. در صورتی که سرکه سیب به اندازه و میزان مناسبی مورد استفاده قرار بگیرد، می تواند تاثیر بسزایی بر روی عملکرد ایده آل سیستم گوارشی داشته باشد. این در حالی است که با عدم مصرف مناسب و به اندازه، می توانید عملکرد تخلیه معده را تحت تاثیر قرار داده و مشکلات جدی را تجربه کنید. به طور کلی برخی از افراد که از اختلالات گوارشی مانند:
- زخم معده
- سوزش سر دل
- سوء هاضمه
- رفلاکس معده
- فلج معده (گاستروپارزی)
رنج می برند، نباید اقدام به استفاده از سرکه سیب نمایند. چرا که در زمان بسیار کوتاه با مشکلات جدی دیگری نیز مواجه خواهند شد. سرکه سیب تاثیر مستقیمی بر روی سرعت تخلیه معده و کاهش چشمگیر و قابل توجه آن خواهد داشت. این موضوع می تواند عمل جذب غذا، هضم غذا و … را تحت تاثیر قرار داده و از این طریق تاثیر منفی بر روی عملکرد کبد نیز داشته باشد.
مضرات سرکه سیب برای کبد با آسیب دیدن دهان و دندان
شاید باور این موضوع که سرکه سیب تاثیر مخربی بر روی سلامت دهان و دندان دارد، دور از ذهن باشد اما این موضوع (سلامت دهان و دندان) نیز می تواند یکی از مضرات سرکه سیب برای کبد تلقی گردد. با اینکه دهان و دندان فاصله بسیار زیادی با کبد (از نظر فیزیکی) دارند، اما تاثیر سلامت دندان و دهان بر روی سلامت کبد، امری غیرقابل انکار است. سلامت دندان ها و دهان توسط مکانیزم های مختلف، تاثیر بسزایی بر روی سلامت کبد خواهد داشت. از جمله مشکلاتی که عدم سلامت دهان و دندان برای کبد در بر دارند عبارتند از:
تاثیر مشکلات دندان بر روی سلامت کبد
- التهاب سیستماتیک و بیماری پریودنتال (این بیماری با انتشار باکتری ها در جریان خون و در نتیجه التهاب سیستماتیک، همراه است. بنابراین می تواند آسیب های جدی را برای کبد به همراه داشته و تشدید بیماری آن را رقم بزند.)
- اندوتوکسمی و باکتری (باکتری و همچنین پریودنتیت باکتریایی موجود در دهان افزایش یافته و به جریان خون انتقال می یابند. در این صورت مشکلات و التهابات جدی را برای کبد به همراه می آورند.)
- سرطان کبد و سیروز (شاید بعید به نظر برسد که یکی از مضرات سرکه سیب برای کبد آسیب دیدگی دندان و در نتیجه سیروز و سرطان کبد، باشد. سلامت پایین دهان میتواند افزایش میزان ابتلا به سرطان را نیز افزایش دهد.)
شاید این سوال برای شما پیش آید که: سرکه سیب چه ارتباطی با دهان و دندان دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که سرکه سیب از میزان اسیدیته ی بسیار بالایی برخوردار است. وجود عنصر اسید استیک در سرکه سیب با تخریب مینای دندان همراه خواهد بود. همانطور که می دانید، مینای دندان نوعی پوشش محافظ از سطح دندان تلقی می گردد که از دندان ها در برابر آسیب های مکانیکی و پوسیدگی، محافظت می کند. بنابراین در صورتی که سرکه سیب را به تنهایی و بدون رقیق سازی مورد استفاده قرار دهید، با مشکلات دهان و دندان مواجه خواهید شد. مشکلات پیش آمده در دهان و دندان نیز می توانند سلامت کبد را تحت تاثیر قرار دهند.
مضرات سرکه سیب برای کبد در افراد مبتلا به دیابت
همانطور که می دانید بیماری کبد چرب به دو دسته کبد چرب الکلی و غیر الکلی تقسیم بندی می شود. عواملی که سبب بروز کبد چرب غیر الکلی می شوند عواملی مانند: اختلالات ژنتیکی، چاقی و دیابت هستند. پس می توان گفت که دیابت تاثیر مستقیمی بر روی بروز کبد چرب در افراد خواهد داشت. برخی از تحقیقات حاکی از آنند که مصرف سرکه سیب میتواند تنظیم قند خون و کنترل دیابت را به همراه داشته باشد.
این در حالی است که مصرف سرکه سیب بر اساس میزان خاصی انجام بپذیرد. در صورتی می توان شاهد مضرات سرکه سیب برای کبد بود که فرد به بیماری دیابت مبتلا باشد. زمانی که مصرف سرکه سیب فراتر از میزان تعیین شده باشد، می تواند خطر ابتلا به افت قند خون و یا افزایش قند خون در افراد دیابتی را به همراه داشته باشد. چرا که سرکه سیب تاثیر مستقیمی بر روی ترشح انسولین و همچنین اثربخشی مستقیم بر روی داروهای کاهنده خون، دارد. لذا افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و از سرکه سیب برای درمان کبد چرب استفاده می کنند باید حتما از مشاوره های پزشکی بهره مند گردند.
تداخل دارویی از مضرات سرکه سیب برای کبد
اگر بخواهیم به یکی از مضرات سرکه سیب برای کبد اشاره کنیم، میتوان از تداخل دارویی یاد کرد. همانطور که می دانید افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند و یا با نارسایی های کبدی مواجه می باشند، ناچار به استفاده از برخی داروهای خاص خواهند بود. هر کدام از این داروها می توانند تاثیر مستقیمی بر روی دستگاه های مختلف بدن داشته باشند. بنابراین پزشک معالج قبل از اقدام به تجویز داروهای مختلف از روش هایی مانند آزمایشات و غیره، (برای پی بردن به وضعیت جسمانی بیمار) استفاده می کنند. حال برخی از بیماران در کنار روش های دارویی از روش های درمانی خانگی (مانند مصرف سرکه سیب) نیز استفاده می نمایند. گاهی این روش ها نه تنها تاثیر مثبتی بر روی روند درمانی و بهبود بیماری نخواهند داشت، بلکه می توانند مشکلات جدی را نیز به همراه داشته باشند. از تداخلات دارویی که با مصرف سرکه سیب می توان شاهد آنها بود، عبارتند از:
- تداخل دارویی لانوکسین (دیگوکسین) با سرکه سیب: (یکی از داروهایی که با سرکه سیب تداخل داشته و سلامت بدن را تحت تاثیر قرار می دهد، داروی لانوکسین یا همان دیگوکسین می باشد. این دارو سطح پتاسیم در بدن را کاهش می دهد. همانطور که می دانید سرکه سیب نیز تاثیر مستقیمی بر روی کاهش سطح پتاسیم در بدن، خواهد داشت. این عملکرد دو جانبه سبب می شود که سطح پتاسیم بدن به شدت کاهش یافته و مشکلات جدی برای بدن پدید آید.)
- تداخل داروهای دیابت با سرکه سیب (برخی از افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند از بیماری کبد چرب نیز رنج می برند. این افراد ناچار به استفاده از داروهای دیابت خواهند بود. برخی از داروهای دیابت به عنوان داروهای تحریک کننده تولید انسولین شناخته می شوند و با مصرف سرکه سیب تداخل خواهند داشت. چرا که هر دوی آنها کاهش قند خون را برای بدن به همراه دارند. این موضوع سبب می شود که بدن سطح زیادی از قند خون را از دست داده و مشکلات جدی به وجود آید.)
تضعیف دستگاه ایمنی از مضرات سرکه سیب برای کبد
یکی از دلایلی که اغلب افراد با بیماری های کبدی مواجه می شوند، تضعیف سیستم ایمنی بدن است. اگر نگاه کوتاهی به انواع داروهایی که برای بیماری های کبدی تجویز می شوند بیندازید، شاهد برخی از داروها خواهید بود که مستقیما برای تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن تجویز شده اند. امروزه بسیاری از پزشکان متخصص مکمل ها و ویتامین هایی را برای بیماران کبدی تجویز می کنند که بر روی تقویت سیستم ایمنی نقش مستقیمی دارند. حال این سوال پیش می آید که مضرات سرکه سیب برای کبد چیست و چطور سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند؟
افرادی که سرکه سیب برای درمان کبد چرب را انتخاب می کنند، قطعا میزان مشخصی از آن را برای زمان تعیین شده، مورد استفاده قرار می دهند. چرا که اگر میزان مصرف سرکه سیب افزایش پیدا کند و همچنین مدت زمان استفاده از این ماده خوراکی بیش از اندازه باشد، می تواند تاثیر مخربی بر روی سیستم ایمنی بدن داشته باشد. بسیاری از تحقیقات بیانگر این امر مهم هستند که استفاده از سرکه سیب به میزان مشخص و به تنهایی در طی زمان مشخص، نقش مناسبی بر روی درمان این بیماری ها خواهد داشت. در حالی که اگر این ماده ی خوراکی به طرق دیگر مورد استفاده قرار گرفته و یا از میزان مشخص شده برای استفاده فراتر شود، می تواند مشکلات حادی را به همراه داشته باشد. یکی از این مشکلات مهم، تضعیف سیستم ایمنی و بروز بیماری هایی از جمله: التهاب کبد، فیبروز کبدی و غیره، خواهد بود.
راهکار جلوگیری از مضرات سرکه سیب برای کبد
حال این سوال پیش می آید که چگونه می تواند از مضرات سرکه سیب برای کبد جلوگیری کرد؟ آیا تنها راه برای جلوگیری از بروز مشکلات کبدی، عدم استفاده از سرکه سیب می باشد؟ بهترین نوع سرکه سیب برای دستیابی به نتایج بهتر (جهت درمان کبد چرب)، چه سرکه سیبی است؟ از فواید سرکه سیب برای درمان کبد، چه می دانید؟ برای اینکه بتوانید به پاسخ این سوالات و بسیاری از سوالات دیگر دست یابید بهتر است با ما همراه باشید.
بهترین میزان مصرف سرکه سیب برای درمان کبد
پیش تر به بسیاری از مضرات سرکه سیب برای کبد اشاره شد. اگر به طور قابل ملاحظه و دقیق، مقاله را مطالعه کرده باشید، به این امر مهم پی خواهید برد که سرکه سیب به تنهایی تاثیر مخربی بر روی علائم بیمارهای کبدی، نخواهد داشت. در صورتی این ماده خوراکی سلامتی کبد افراد را تحت تاثیر قرار می دهد که بیش از اندازه مورد استفاده قرار گرفته و یا مشکلاتی نظیر تداخل دارویی و غیره ایجاد گردد. بنابراین یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای دستیابی به نتایج ایده آل از مصرف این ماده خوراکی، توجه به میزان استفاده از آن است. برای استفاده از این ماده خوراکی بهتر است پارامترهای زیر را مد نظر قرار دهید:
- حتما روزانه یک یا دو قاشق سرکه سیب را به همراه یک لیوان آب ولرم مورد استفاده قرار دهید.
- در صورتی که تمایل به استفاده از ترکیب سرکه سیب با آب ندارید، می توانید این ماده ی خوراکی را به غذاهای خود اضافه کنید.
- استفاده از سرکه سیب در سالادها نیز راهکار مناسبی خواهد بود. فراموش نکنید که بهترین میزان استفاده ی روزانه از سرکه سیب 1 الی 2 قاشق خواهد بود. برای مصرف بیشتر بهتر است از مشاوره ها و راهنمایی های پزشکان متخصص استفاده کنید.
بهترین زمان استفاده از سرکه سیب
یکی دیگر از مواردی که برای جلوگیری از مضرات سرکه سیب برای کبد باید مد نظر قرار داد، زمان استفاده از این ماده ی خوراکی می باشد. گاهی برخی از افراد بر این باورند که بهترین زمان استفاده از این ماده خوراکی، قبل از وعده غذایی است. در حالی که عدم شناخت زمان مناسب برای استفاده از سرکه سیب، می تواند سیستم گوارشی بدن را تحت تاثیر قرار داده و بیماری های کبدی را فعال نماید. بنابراین بهترین زمان استفاده از این ماده ی خوراکی، پس از مصرف وعده های غذایی خواهد بود. بسیاری از افراد برای دستیابی به نتایج ایده آل، در هنگام صرف غذا اقدام به استفاده از سرکه سیب می نمایند.